Keman Kursu

Keman Kursu İzmir Buca hakkında bilgi almak, keman kursu fiyatlarını ve keman fiyatlarını öğrenmek için, 0507 314 36 64 numaralı telefondan bizimle iletişime geçerek, bilgi alabilirsiniz.

Keman Kursu almak istiyorsunuz fakat aklınızda, ben yapamam, ben çalamam, yeteneğim yok gibi sorularla boğuşuyorsanız, doğru yerdesiniz. Keman Kursu İzmir Buca size kısa zamanda profesyoneller gibi keman çalmayı öğretmek için burada!

Keman Kursu İzmir’in Derslerinde,

  • Yaş sınırımız yok!
  • Haftanın her günü açığız!
  • Her bütçeye uygun ders fiyatları!
  • Öğrenmek isteyen herkes öğrenebilir!

Keman Kursu İzmir En Eğlenceli Kurs Merkezidir! 🙂

Keman Kursu İzmir ile ‘Keman Nedir?’ Öğrenelim!

Muhtemelen en çok bilinirliğe sahip orkestra enstrümanı olan Keman, bir yay yardımı ile çalınan telli bir enstrüman olmasına rağmen, yaylı çalgılar kategorisindedir. Keman ailesinin en geniş ses aralığına sahip olan üyesidir. Keman dışında ailenin diğer üyeleri küçükten büyüğe Viola, Çello ve Konturbas’ dır. Keman, kendine has şekliyle 16. yüzyılda Avrupa’da ortaya çıkmıştır. Üzerinde bulunan iki ses deliği “F “ biçimindedir.

Yan taraflarının ortalarında büyük birer girinti vardır. Akçaağaçtan yapılan sapın uç kısmı salyangoz şeklinde kıvrımlıdır. Keman yapılırken, ön kısmı, arka kısımları ve omurgası boş bir kutu oluşacak şekilde bir araya getirilir. Kuyruk kısmına bağlanan dört tel, köprü üzerinden geçer ve perdelerden uzanıp akort anahtarlarına bağlanır. Bu anahtarlar aracılığıyla akort edilir ve parmakların perdelere basılması ile değişik notalar ve tonlar elde edilir.

Keman Kursu İzmir Buca ile eğlenirken öğrenin!

Kemanın 4 teli vardır ve bunlar, pesten tize doğru Sol, Re, La, Mi şeklindedir. İlk kemanlar, Bavyera’ nın Füssen şehrinde ve İtalya’ nın Brescia ve Cremona şehirlerinde ve aynı zamanlarda Paris’ de yapıldı. Teknesinin uzunluğu 36 – 36 cm, toplam uzunluğu da yaklaşık 60 cmdir diyebiliriz.

  1. yüzyılda İtalyan keman ustaları, keman yapımında ilk sırayı Paris’li keman ustalarına kaptırdı. Bu Fransız keman ustaları Nicolas Lupot Jean – Baptiste, Vuillaume’ dir. Bu dönemlerde enstrümanın tellerini daha fazla gerebilmek, gücünü arttırmak ve ses yelpazesini genişletmek nedeniyle sapı arkaya doğru daha çok eğildi, abanoz ağacından yapılan sap uzatıldı ve yine abanozdan yapılan kuyruk bölümü eklendi. Enstrümanın iç yapısında da bazı değişiklikler yapıldı. Köşelerinin, takozlarının, bas balkonunun ve can direğinin boyutları büyüdü.

Kemanın çocuklar için yapılan daha küçük boyları da mevcuttur. Keman boyutları büyükten küçüğe doğru 4/4, 4/3, 4/2, 4/1 şeklindedir.

Kemanın Türk Müziğinde Yeri

19. yüzyılın ortalarına doğru Türk Müziğinde de keman kullanılmaya başlanmıştır ve gerek Klasik Türk Müziği, gerekse Türk Sanat Müziği ‘nin vazgeçilemeyen enstrümanları arasında yerini almıştır. Alaturka kemanlarda Sol, Re, La, Mi akordu yerine La,Re,La,Re ve Sol,Re, La,Re akort sistemleri de kullanılır. Alaturka keman sanatçıları, kemanın sesini arttırmak adına çoğunlukla kemanın göğüs bölümünü iç kısımdan inceltmektedirler.

İzmir Keman Kursu Fiyatları, İzmir Buca Keman Kursu Fiyatları ve Ücretsiz Deneme Dersi Randevusu için, 0507 314 36 64 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz!