Gitar Kursu

Gitar Kursu İzmir Buca ile birlikte hayallerinize bir adım daha yaklaşın! İzmir Buca Gitar kursu fiyatları, Gitar fiyatları, Gitar eğitimi hakkında bilgi edinmek ve Ücretsiz Deneme Dersi Randevusu oluşturmak için: 0507 314 36 64 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz!

Buca Gitar Kursu arıyorsunuz ve hiç bir yerde dilediğiniz eğitimi ve samimiyeti bulamıyorsanız, İzmir Buca Gitar Kursu sizler için burada!

Gitar Kursu Buca da,

  • Yaş sınırı yok!
  • Her bütçeye uygun ders imkanları!
  • Haftanın her günü açık kurs merkezi!
  • Gitar Kursu İzmir Buca sayesinde öğrenmek isteyen herkes öğrenebilir!
İzmir gitar kursu eğitmenlerimiz sizler için, hiç bir yerde bulamayacağınız bilgiler derledi, iyi okumalar!
Gitar Nedir?

Çoğunlukla ahşap gövdesi, perdeleri ve altı teli olan, telleri parmak ile çekilerek veya penayla vurularak çalınan telli enstrümana Gitar adı verilir.

Gitarlar genelde altı telli olurlar ve değişik Ağaç türlerinden yapılabilirler.

İlk gitarlarda sapın kafası düz bir şekilde yerleştirilirdi ve akort burguları arkadan ayarlanmaktaydı. Bu tip gitarların klavyesi enstrümanın göğüs bölümü ile aynı seviyede olurdu ve bağırsak ile bağlanarak yapılmış perdeleri bulunurdu. Gövdesi günümüz gitarı standardına göre daha küçük ve daha az kıvrıma sahipti. Sırtı bombeli veya düz şekilde olurdu. Ses deliği dekoratif bir parşömen ile veya Ağaç işlemelerle kaplanırdı. Böyle gitarların daha kırılgan yapıya sahip olması, değişen ve gelişen moda akımları, farklılaşan akortlama şekilleri ve metal tellerin kullanılmaya başlanması fazlaca enstrümanın yok olmasına veya değişim geçirmesine neden olmuştur.

Gitar Kursu İzmir Buca ile Gitar Virtüözü Olma Yolunda Adımlar Atın!

Gitarın Tarihi

Gitarın ilk atası olarak, Orta Asya’da yapılmış olan ud kabul edilir. İlk başlarda gitar, ud gibi olurken Orta Asya’dan göç edip Avrupa’ya giden Orta Doğu Türkleri udu değiştirmişlerdir ve bambaşka bir hal almasını sağlamışlardır. Enstrümanın ilk örnekleri İspanya’da görüldü ve parmakla çalınıyordu. Daha sonra gitarlara 5 tel takılmaya başlandı ve daha önce sayısı daha  az olan perdeler 10 adete çıkarıldı. Teller pesten tize doğru “La-Re-Sol-Si-Mi” olarak akortlanır hale geldi. 18.yüzyılın son zamanlarına doğru pes tarafa kalın bir “Mi teli” daha eklendi ve böylelikle tel sayısı 6 oldu.

Daha sonra 19. yüzyıl ortalarına doğru Antonio de Torres gitara yepyeni bir biçim kazandırdı. Gitarı büyüterek daha belirgin bir hale getirdi. Vidalı burgular takıldı; saptaki perde sayıları fazlalaştı; sesi güçlendi, göğüs içindeki balkonlar tek bir merkezden çıkan seslere daha net yön verir hale geldi.

Gitar Kursu İzmir ile Virtüözlere Taş Çıkartın!

Bundan sonralarında da gitar şekil olarak çok değişime uğradı. Folk ve caz müzik türünde kullanılan gitarlara çelik teller takıldı.

1920 yılında elektro gitar dünyaya geldi. Elektro gitar ile birlikte gitarın gövdesi rezonans kutusu görevini bırakıp, enstrüman ile dinleyicisinin arasına, amplifikatör diye adladırılan elektronik bir yükseltici sokmuştur. Elektronik gitarın doğumundan sonra gitarın çeşitleri de artmaya başladı. Kendi üzerinde Amplifikatör olan gitarlar, 12 telli gitar, çiftli gitar(üst gitarda 12 tel olan ve altta 6-7 civarı tel bulunduran), 7 telli gitarlar, perdesiz gitarlar, Headless (kafasız) gitarlar çıkmıştır.

Gitar Türleri Nelerdir?
Gitar Kursu İzmir ile birlikte gitar türlerini inceleyelim!
– Akustik Gitar

Görüntüsü itibariyle klasik gitara çok benzeyen Akustik gitarın gövdesi, klasikten daha şişman ve basıktır. Daha dar bir sapının olması ve çelik telleri olması klasik gitarla arasındaki en büyük farktır. Çelik telleri olması demek, akustik gitarın klasik gitardan daha fazla basınçlı ve gergin bir sapa sahip olması anlamına gelir. Bu nedenle akustik gitar daha sağlam, daha ağır ve tuşe yapısı daha farklıdır.

– Elektro Gitar 

Elektro gitar, katı ve oyulmamış bir gövdeye sahiptir. Tellerden gelen ses, manyetikler tarafından elektrik sinyallerine dönüştürülür ve buradan da yükselticiye gider. Çoğunlukla pena yardımı ile çalınır. Manyetiklerin gelen titreşimleri algılayabilmesi için, elektro gitarda çelik tel kullanılır.

Elektro gitar çok basit bir tabirle tellerde oluşan titreşimi, gövdesinde bulunan manyetikler yardımıyla elektriğe çeviren ve böylelikle amfiye bağlandığında yüksek miktarda ses veren gitardır. Diğerleri gibi elektrolar da sap, gövde ve baş olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. Bu arada kimi elektro gitarlarda baş bölümü bulunmayabilir. Gitarda gövdenin görevi, manyetikleri, ses tonunu ve seviyesini ayarlayan kontrol devrelerini içermek ve tellerin bir ucunun bağlandığı bölüm olmaktır.

Teller, köprü adı verilen metal bir cisim üzerinden geçerek ya gövdeye doğrudan şekilde bağlanır ya da köprünün kendisine bağlanır. Tellerin hemen altında bulunan manyetikler, gövdenin içinde bulunan elektronik ses ve tonları kontrol eden devreye bağlıdır. Bu devre, manyetiklerden gelen sinyali, amplifikatöre gitmeden önce tonda veya ses seviyesinde değişiklik yapmak için kullanılmaktadır. Gövdenin sapla birleştiği yerin altındaki taraf, sapın gövde içindeki perdelerine kolay ulaşım sağlanılması için, içeri doğru oyuk olarak yapılabilir ve bu gitarlara single cutaway denir. Bazı gitarlarda ise bu oyuk hem altta hem de üstte olabilir bu gitarlara da double cuteaway denir. Gitarın şekli, oturarak veya ayakta çalımlarda kolaylık sağlamak için tasarlanmaktadır.

– Bas Gitar

Çalışma prensibi elektro gitarla hemen hemen aynıdır. Fakat sesi normal gitarlardan 1 oktav daha kalındır. Genelde 4 teli bulunur ve elektro gitarlara göre daha iridir. Portede bas gitar için Fa anahtarı kullanılmaktadır. Değişik çeşitlerde bas gitarlarda bulunmaktadır: genelde 4 telli olmakla birlikte, 12 telli, 6 telli, 5 telli, perdesiz, kafasız gibi bas gitarlar da mevcuttur.

– Lap steel Gitar 

Hawaii yöresine ait bir gitardır. Gövdesi çelikten yapılır.

– Perdesiz Gitar 

Ara sesleri kolaylıkla verebilmek için ortaya çıkmıştır. Normal gitara tip olarak çok benzer fakat, oldukça farklı bir ses rengine sahiptir. Perdesiz gitarı, 1976 yılında ilk olarak Erkan Oğur Türk müziğinde ihtiyaç duyduğu sesler için üretmiştir. Daha sonraları perdesiz elektro gitar, 8 telli perdesiz gitar, çift saplı elektro ve klasik perdesiz/perdeli gibi farklı farklı modellerini üretmiştir.

Bu gitarların dışında da gitar türleri bulunmaktadır fakat, ülkemizde çok yaygın değildir.

Gitar Kursu İzmir ile İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
-Gitar Çalmanın Yaşı Var mıdır?

Gitar çalmanın kesinlikle bir yaşı yoktur. Siz yeter ki isteyin 40 yaşında gitar çalmak bile mümkündür. Daha küçük kursiyerlerimiz için ise 5 yaşından itibaren gitar çalınması mümkündür. Yani gitar çalmak için istemek yeterli. Siz isteyin, biz size öğretelim. 🙂

-Gitar Almam Gerekli mi?

Galaksi Sanat içerisinde bulunan gitarları kullanabilirsiniz. Kursa gelirken, gitarınızı yanınızda taşımanıza gerek yok. Fakat dersleri tekrar etmek adına evinizde bir adet gitarınız bulunması çok çok iyi olacaktır.

-Ne Kadar Süre Kurs Almam Gerekli?

Kurs süresi tamamiyle size bağlı bir durum. Çünkü enstrümanınıza ne kadar vakit ayırırsanız, o kadar çabuk ve kolay öğrenirsiniz. Derslerde öğrendiklerinizi mutlaka evde tekrar etmelisiniz.

-Gitar Kursu İzmir’de Sadece Şarkı mı Çalacağım Yoksa Notayla Beraber mi Öğreneceğim?

Galaksi Sanat enstrümanları kesinlikle kara düzen şeklinde öğretmez. Profesyonel bir müzik eğitimi alacaksınız. Gitar ve müzik ile ilgili her şeyi öğrenip kursumuzdan o şekilde ayrılacaksınız. 🙂

-Eğitmenleriniz Kim?

Bütün eğitmenlerimiz alanıyla ilgili bir okuldan mezundur. Ve hepsi profesyonel birer müzisyen ve eğitmendir.

-Galaksi Sanat Nerede?

Galaksi Sanat’a ulaşım çok kolay. Şirinyer Merkezdeyiz. Otobüs duraklarına 2 dakika ve İzban İstasyonuna 8 dakika yürüme mesafesindeyiz.

Durun—– Gitardan Neden Bozuk Ses Çıkabilir yazımızı mutlaka okumanızı öneriyoruz!!!——-

Klasik Gitar Kursu İzmir, Akustik Gitar Kursu İzmir, Elektro Gitar Kursu İzmir, Bas Gitar Kursu İzmir  hakkında bilgi almak gitar kursu izmir buca ile tanışmak ve ücretsiz deneme dersi randevusu oluşturmak için; 0507 314 36 64 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.