Site icon Galaksi Sanat

Konservatuarlara Hazırlık Kursu Rehberi

Konservatuar Hazırlık Kursu Rehberi

Konservatuara gireceğinizi söylediğiniz de herkes tarafından size söylenen ‘aç kalırsın’, ‘iş bulamazsın’, ‘sanatçı olup ne yapacaksın?’ gibi söylemleri kulak arkası etmelisiniz. Çünkü bilinenin aksine konservatuar mezunları aç kalmıyor. 🙂 Aksine o kadar çok iş imkanı var ki…

Örneğin okulunuzda kalıp akademik kariyer yapabilirsiniz, öğretmen olabilirsiniz, çeşitli yerlerde konserler verebilirsiniz. Devlet Opera ve Balesi sınavlarına girip Devlet sanatçısı olabilirsiniz.

Yani anlayacağınız siz yeter ki isteyin. Biz sizi istediğiniz bölüme sokmak için buradayız!
Şimdi Bakalım Neymiş Bu Meşhur Konservatuar?

Konservatuar, müzik, tiyatro ve bale eğitimlerinin verildiği okul anlamına gelmektedir. Konservatuarlar 1914 yılında kurulmuştur. Konservatuarlar; müzik, bale ve tiyatro gibi sanat dallarını korumak, daha yaygın hale getirmek, ve bu alanlarda ki geleneksel birikimleri evrensel alana taşımak, nitelikli ve sanat anlamında belirli bir düzeye ulaşmış sanatçılar yetiştirme amacı taşımaktadır. Aynı zamanda eğitim verilen alanlarda araştırmalar da yapılmaktadır.

Öğrencilere entelektüel bir eğitim deneyimi sunan ve yaratıcılıklarını geliştiren Devlet Konservatuvarlarına girmek isteyen adaylarda bulunmasını istedikleri özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Giriş Koşulları

Devlet Konservatuvarlarına girmek isteyen öğrencilerin öncelikle Üniversite sınavında baraj puanını geçmiş olmaları beklenmektedir daha sonrasında ise yapılacak olan Özel Yetenek Sınavlarından geçmelidirler. Sınavda, üniversitelerin istediği puanı alan adaylar, özel yetenek sınavına girmeye hak kazanırlar. Yetenek Sınavı tarihleri her üniversite ve hatta her bölüm için farklılık göstermekle birlikte, genellikle Nisan ve Temmuz ayları arasında net tarihler açıklanmaktadır.

Konservatuarlara girmek isteyen adayların, girmek istedikleri üniversitelerin belirttiği üniversite sınav puanını veya sıralaması, yetenek sınavlarının tarihlerini, aşamalarını, bu aşamalarda istenen yeterlilikleri çok iyi araştırmaları gerekmektedir.

Devlet Konservatuvarları, bazı Güzel Sanatlar Liseleri mezunlarını merkezi sınava girmeden özel yetenek sınavında aldıkları başarıya göre lisans programlarına alabilmektedirler. Bu yerleştirme Yükseköğretim Kurumunun kendisi tarafından yapılmaktadır.

Konservatuar öğrencilerinin de Erasmus hakları vardır.

Bölümler

Genellikle 3 adet ana bölüm bulunmaktadır.

Müzik Bölümü, konservatuarlarda en çok talep gören bölümdür. Müzik bölümünde;

Ana sanat dalları bulunmaktadır. Konservatuarlar performans sanatçısı yetiştirmeyi hedefledikleri için, bu bölümde okuyan öğrenciler, hem okullarında hem de okulların düzenlediği resitallerde sürekli sahne almaktadırlar.

Genellikle yetenek sınavlarında;
Müzikoloji anabilim dalında ise,

alanları bulunuyor.

Sahne Sanatları bölümünde;

ana sanat dalları yer almaktadır.

Bu ana bölümlerin yanı sıra Anadolu, Bülent Ecevit, Ege ve İstanbul Teknik Üniversitelerinde Çalgı Yapımı bölümü bulunmaktadır. Ve Akdeniz, Giresun, Haliç, Kafkas, Kocaeli ve Selçuk Üniversitelerinde Geleneksel Türk Müziği bölümü de bulunmaktadır.

Galaksi Sanat Merkezi olarak biz, her sene hazırladığımız öğrencilerimizin %96’sını istedikleri okulun istedikleri bölümüne yerleştirebilmekteyiz. Konservatuar Hazırlık Kursu hakkında bilgi almak, Konservatuar Hazırlık Kursu programlarını öğrenmek, Konservatuar Hazırlık Kursu Fiyatlarını öğrenmek için, bizi ziyaret edip bir kahvemizi içebilirsiniz. Sanatla kalın!

Exit mobile version