Piyano Kursu
Piyano Öğrenmek Hiç Bu Kadar Eğlenceli ve Gizemli Olmadı!
Piyano Kursu İzmir size çok eğlenceli, eğlenceli olduğu kadar da öğretici dersler sağlıyor. Siz yeter ki piyano çalmak isteyin! Özel piyano dersleri hakkında bilgi almak, Özel Piyano dersi almak, piyano kursu fiyatlarını öğrenmek ve piyano fiyatları hakkında bilgi edinmek için, 0507 314 36 64 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz!
Piyano Kursu İzmir Buca,
- Yaş Sınırımız yok, en küçük 4 en büyük 70 yaşında öğrencimiz mevcut!
- Derslerimiz bütçe sarsmaz!
- Haftanın her günü açık kurs yeri sayesinde esnek saatler!
- Öğrenmek isteyen herkes, ama herkes öğrenebilir. Yeter ki isteyin!
Okul öncesi yaşlarda olan çoçuklar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, piyano eğitimi alan çoçukların IQ seviyelerinde %50ye varan bir yükselme gözlemlenmiştir. Bu nedenle çoçukların erken yaşta piyano kursuna başlamaları çok önemlidir. Çocuklar için piyano kursu araştırırken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü yanlış bir eğitim, piyano çalımını zorlaştıracaktır.
Bununla birlikte piyano çalmanın insan hayatı üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu uzun yıllardır bilinmektedir. Kaç yaşında olursanız olun piyano eğitimi almak size daha bir hayat sunacaktır! Galaksi Sanat Merkezinde Özel piyano dersi fiyatları sandığınızdan daha uygun ve asla bütçenizi sarsmaz.
Piyano Nedir?
Piyano; özel bir mekanizma sayesinde üzerinde bulunan tuşlara bağlı şekilde duran çekiçlerin, içerisinde bulunan tellere vurmasıyla ses çıkartan tuşlu bir enstrümandır.
Piyano Nasıl Bu Hale Geldi?
1711 yılında İtalyan sanatçı Bartolomeo Ciristofori hafif ama kuvvetli sesler elde edilebilen bir enstrüman geliştirdi ve adınada İtalyan dilinde hafif ve kuvvetli anlamını taşıyan piano e forte adı verildi.
Fransız Sanatçı Marius piyanoya tuşlarının ucu tokmak veya çekiç şeklinde olan tokmaklı klavyesini bularak, piyanonun gelişimine katkıda bulundu.
1717 yılına doğru Alman sanatçı Schröter piyanoya yumuşak veya sert çalıma uygun olan çekiç sistemini uyguladı.
1720li yıllara doğru bu sistemi, G. Silbermann geliştirmeye başladı. Piyano, kalitesinden dolayı 18. yüzyılın sonlarında en çok sevilen ve aranan enstrüman haline geldi.
1780 yılında Sebastian Erarda, Paris şehrinde Fransa’nın ilk piyano yapım atölyesini açtı.
1808 yılında Alman sanatçı Erarda çift maşalı düzenek geliştirdi. Piyano ustalığında bir devrim olarak görülen bu mekanizmayı, Pierre Erarda geliştirdi ve 1821 yılında yinelemeli düzeneği yaptı. Kuyruklu piyanolarda hala bu düzenek kullanılmaktadır.
Yıllar geçtikçe piyano, günümüzde sahip olduğu üstün niteliklere sahip oldu. Piyanonun çeşitli şekillerde karşımıza çıkabilir. Bunlardan bazıları, telleri yatay ve klavyeye dik şekilde olan kuyruklu piyano, telleri yatay şekilde ve klavyesine paralel olan dikdörtgen piyano, tellerin titreşim uzunluğunu arttırmak nedeniyle dik veya eğik şekilde olan dik piyanodur.
Piyano, telleri birbirlerine eşit ve yarım tonlarla akortlanmış olan bir enstrümandır. İlk başlarda kalın meşe ağacı levhalarından oluşmakta olan yapı kafesi, şimdiyse tamamıyla madenden yapılır.
Piyano Kursu İzmir Buca olarak, sizler için hazırladığımız bu yazıyı umarız beğenmişsinizdir.
Piyano Kursu İzmir Buca hakkında bilgi almak, piyano kursu fiyatlarını öğrenmek ve Ücretsiz Deneme Dersi Randevusu oluşturmak için, 0507 314 36 64 numaralı telefonda sizi bekliyoruz!