Resim Kursu
Resim Kursu İzmir Buca size hayallerinizde çizdiğiniz resimleri gerçeğe taşımak konusunda yardımcı olacak!
Resim Kursu İzmir Buca Hakkında Bilgi almak, resim kursu izmir ‘de kahve içmek, resim kursu fiyatlarını ve çizim kursları fiyatlarını öğrenmek için, 0507 314 36 64 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İzmirde Resim kursu arıyorsunuz fakat hiç bir kurs istediğiniz gibi değil mi? Öyleyse Galaksi Sanat sizin bütün ihtiyaçlarınızı karşılamak için burada!
Resim Kursu İzmir Buca sizi büyüleyecek!
Resim Sanatı
Duygu ve düşüncelerin estetik kurallarla ve çeşitli materyallerle bir düzlem üzerine aktarılmasıyla oluşan sanat dalıdır. En ilkel çağlardan beri resim sanatı bir ifade aracı olarak kullanılmıştır. Çizgiler, biçimler, renkler, tonlar ve dokunun bir düzen içerisinde bir araya getirilmesiyle oluşur. Bir duyguyu ya da mekan, hareket gibi görsel kavramaları yansıtmada resmin içeriğinden çok renk ve biçim önem kazanır. Sadece renkle bir duyguyu yansıtmak mümkündür.
Sanatın çizgi ile başladığı bir gerçektir resmin en önemli ögelerinden biridir. İnce, kalın, kesik, eğri, dalgalı, kırık çizgiler yineleme veya karşıtlık duygusu uyandırmak için kullanılır. Çizgiler arası boşlukların değişik renk ve tonlarda boyanması hacim, doku gibi nitelikleri belirler.
Biçim ve kütle kompozisyon için önemli bir ögedir. Çocukların gördüklerini geometrik bir şekilde ifade etme yöntemleri Paul Klee ya da Jean Dubuffer gibi bazı çağdaş sanatçılar tarafından benimsenmiş ve kullanılmıştır. Kare ya da daire odağı kendi merkezine çeker. İkizkenar üçgen sağlamlık hissi uyandırırken, tepesi üstü bir üçgen dengesizlik belirtir. Biçimler arası boşluklarda kompozisyonu destekleyecek şekilde yerleştirilir.
Renk resme duyguyu veren etmendir. Ana renkler mavi, kırmızı ve sarıdır. Diğer renkler bunların karışımından türer. Ara renkler mor, turuncu, yeşildir. Ara ve ana renklerin karışımından da çeşitli ara renkler oluşur. Ton bir rengin koyuluk ve açıklık derecesidir. Örn. Rembrandt koyu, C.Monet ise açık tonlar kullanmıştır. Ana renklerin birde karşıtları vardır. İki ana rengin karışımı kalan diğer ana rengin karşıtıdır. Buna göre kırmızının karşıtı mavidir. Mavi+Sarı : Yeşil x Kırmızı
Renkler tek başlarına ya da ikili üçlü karışımlar halinde kullanıldığı zaman farklı etkiler yapar, olduklarından daha koyu ya da daha açık, daha soğuk ya da daha sıcak görülebilirler. Rengin kullanım anlamları herkesce kolay anlaşılmasa da bazı renklerin uyum ve uyumsuzlukları herkes tarafından algılanır. Ressamlarda rengin yarattığı duyguyu kullanarak resimlerinde farklı mesajlar verirler.
Resim Kursu İzmir Buca ile Renklerin Büyüsüne Kapılın!
Renklerin Etkileri
- Turuncu: Üstten koruyucu, himaye edici. Yandan sıcak, cana yakın. Alttan yakıcı.
- Kahverengi: Üstten ağır, örtücü. Yandan toprak gibi kuşatıcı yersel, toprağımsı. Alttan emniyetli.
- Açık Mavi: Üstten hafif, göksel, uçma isteği. Yandan soğuk, uzaklaştırıcı. Alttan düz, pürüzsüz, harekete geçirici. ( Resim Kursu İzmir Buca ‘da bolca görebilirsiniz.)
- Sarı: Üstten hafif, açık, neşeli. Yandan teşvik, uyarıcı, ayaklandırıcı. Alttan zıplama hissi.
Renklerin kullanıldıkları mekana göre etkileri
Yeşil: Kullanıldığı mekanda sakin, barışcıl, hassas, yumuşak bir etki yaratmaktadır. Neşe ve sukuneti ifade etmektedir.
Sarı: Kullanıldığı mekanda uyaran, neşelendiren, dikkat çeken bir etki yaratmaktadır. Genişlemeyi, iletişimi ifade etmektedir.
Kırmızı: Kullanıldığı mekanda heyecanlandırıcı, uyarıcı bir etki yaratır. Beyazla karıştırıldığında cana yakın bir etki uyandırmaktadır. Kırmızı enerji ve gücü ifade eder.
Pembe: Küçük alanlarda kullanıldığında zenginliği ve önemi vurgular. Geniş alanlarda ise rahatsız edici bir etki uyandırmaktadır.
Kahverengi: Kullanıldığı mekanda mutsuz, kederli ve melankolik bir etki yaratmaktadır. Ancak sarı veya beyazla birleştirildiğinde dinlendirici ve rahatlatıcı bir etki yaratmaktadır.
Gri: Maviye doğru giden tonlarda kullanıldığında kasvetli, beyaza doğru giden tonlarda kullanıldığında ise huzurlu bir etki yaratmaktadır.
Beyaz: kullanıldığı mekanda güneş ışığını alıyorsa uyarıcı, neşeli bir etki yaratmaktadır.
Son Olarak Empresyonistler Renk Üzerine Bir Araştırma Yapmışlardır,
Işınların tümünü alan bir yüzey hepsini olduğu gibi yansıtırsa söz konusu yüzey beyazdır. Siyak cisimler ise gelen ışığın hepsini yutar. Kırmızı cismin bu rengi. kırmızı hariç bütün ışınımları yutarak alıkoymasından kaynaklanır. Eğer bütün ışınımlar eşit oranda yutulursa cisim gri gözükür. O halde renk maddenin ışık üzerine etkime tarzından başla bir şey değildir.
Resmin bir diğer ögesi olan doku Hint ve İslam sanatı gibi bazı bezemeci sanat türlerinde geometrik ögelerin yinelenmesiyle elde edilirdi. Batı sanatında ise özellikle orta çağda doku, dökülmüş yapraklar gibi doğadan alınan ögelerin tekrarıyla verilir.
*Doku, ayrı ya da birbirini tamamlayan biçimlerin belli kurallarla yan yana gelmesinden oluşur.
*Doğal dokular eşitçe birbirini tamamlamasa bile bütünde birbirlerini tamamlar, yapısal sistemi oluştururlar.
*Dokusal yapılar daima yüzeyseldir.
*Ritm artarak gelişir.
*Yönü değişmeyen açık-koyu değişkenliği ile doku oluşur.
*Bir dokunun oluşması için pürüzlü bir yüzey ve ışık gereklidir. Uygun ışık girinti ve çıkıntıları, dokunun derinliğini verir. Renk değişimi ise dokuya karakter kazandırır.
Gözle görülen doku (görsel doku)
Yüzeye dokunma ihtiyacı hissetmeden görme yoluyla hissedilen doku etkisine denir. Yüzey üzerine görüntü olarak doku etkisi verir. Örneğin; Üç boyutlu bir cismin resmini kağıt üzerine yaparken, üzerindeki pürüzleri tarama ya da noktalama yoluyla belirtildiği halde cisme dokunma ihtiyacı hissetmeden görme yoluyla cismin dokusu algılanabilir.
Dokunma ile hissedilen doku (Dokunsal doku)
Yüzeye temas edilerek hissedilen doku etkisine denir. Sert ve yumuşak doku olarak ikiye ayrılır. kullanılan materyal farklılığına bağlı olarak oluşur.
Dokunun işleniş etkisi; İnce ve ayrıntılı işlenmiş dokulu yüzeyler yakınlık ve keskinlik duygusu verir. Dağınık, ayrıntısız ve belirsiz bir şekilde işlenen dokulu yüzeyler uzaklık etkisi verir. Ayrıca doku yumuşaklık, sertlik, ağırlık, hafiflik, huzur ve tedirginlik gibi psikolojik etkiler yaratır. Yumuşak dokulu yüzeyler sükunet etkisi sebebiyle hastanelerde kullanılır. Sert dokulu yüzeylere dinamik güçlü etkisi sebebiyle örnek olarak heykel gösterilebilir.
RESİM KURSU İZMİR BUCA
Resim kursumuza iş ve okul hayatının monotonluğundan sıkılmış, hayatına yeni bir renk, farklı bir bakış açısı kazanmak isteyen her yaştan ve seviyeden herkes katılabilir. Resim yapmanın huzur verici, terapi etkisiyle sizde hayatın stresinden kurtulacaksınız. Yıl sonu sergi ve konser etkinliğimizde gururla sergileyeceğiniz eserlere sahip olacaksınız. Samimi, içten kadromuzla atölyemizde kendinizi evinizde gibi hissedecek sanat dostluğunu tadacaksınız.
İzmir resim kursu muzda öncelikle basit bir çizimle seviyenize bakıp size uygun bir program hazırlıyoruz. Karakalem kursu izmir ile başlayıp isteğinize göre renkli çalışmalara geçiyoruz. İzmir Çizim Kursları hobi programına katılmak için bizi aramanız yeterli!
Hobi Resim Kursu İzmir Programı
-Çizgi çalışmaları
-Ölçü alma
-Obje çalışmaları
-Tonlama, modle
-Portre çalışmaları
-Renkli materyal kullanımı
-Sulu boya
-Guaj boya
-Akrilik boya
-Yağlı boya
Ücretsiz Deneme Dersi Randevusu oluşturmak, izmir karakalem kursu ve Resim Kursu İzmir Buca hakkında bilgi almak ve çizim kursları fiyatları nı öğrenmek için, 0507 314 36 64 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.