Yan Flüt Kursu

Yan Flütün büyüleyici sesi sizi çok daha mutlu biri haline getirecek!

Yan Flüt Kursu İzmir Buca hakkında bilgi almak, yan flüt kursu fiyatlarını öğrenmek ve yan flüt fiyatları hakkında bilgi edinmek için, 0507 314 36 64 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz!

Yan Flüt Kursu İzmir Buca ‘da;

  • Yaş sınırımız yok, her yaştan öğrencilerimiz mevcut!
  • Her bütçeye uygun derslerimiz var, aramanız yeterli!
  • Haftanın her günü açık olmamız nedeniyle esnek kurs saat imkanımız var!
  • Öğrenmek isteyen herkes yan flüt çalmayı öğrenebilir!

Yan flüt dersleri almak istiyorsunuz fakat kendinize uygun bir kurs merkezi bulamıyorsanız doğru yere geldiniz. Merkezimize gelin ve kahve eşliğinde size derslerimiz hakkında bilgi verelim. Kafanızda ki ben çalabilir miyim? Yeteneğim var mı? gibi sorularınızı cevaplayalım.

Yan Flüt Kursu İzmir‘in Profesyonel Eğitmenleri Sizi Bekliyor!

Yan Flüt Kursu İzmir ile Flüt Dersi almak çok eğlenceli olacak!

Yan flüt için Ücretsiz Deneme Dersi Randevusu almadan önce yan flüt nedir öğrenelim.

Yan Flüt Nedir?

Yan flüt; dilsiz nefesli enstrüman grubunda yer alır. Baş – gövde – kuyruk şeklinde üç tane ana parçadan oluşan bir enstrümandır. Adına genellikte flüt denilmesiyle birlikte blok flütle karıştırılmaması için yan flüt denmektedir. Yan flüt, ortaya çıktığı ilk zamanlarda abanoz ağacından yapılmaktaydı. Halen daha ağaçtan yapılan flütler vardır fakat çok yaygın olarak kullanılmamaktadır. Genellikle gümüş, nikel veya altın gibi madenlerden yapılmaktadır. Yan flüt, 67 cm uzunlukta ve 1,9 cm çapında olur. Baş kısmında bir deliği vardır ve bu delikten üflenir. Gövde ve kuyruk kısmında perdeleri vardır ve farklı notaların çıkmasını bu perdeler sağlar.

Yan Flütün Tarihçesi

Batı müziğinin en popüler enstrümanlarından biri olarak bilinen yan flütün, Çin Hükümdarlığında M.Ö. 900 yılından bu yana kullanıldığı söylenmektedir.  Flütün Avrupa’ya gelişi ise 12. Yüzyılda Almanca konuşulan bölgelerde askeri bandolarda kullanılmak için girmiştir. Yan flütün bir zamanlar Alman flütü olarak bilinmesinin en büyük sebebi budur. Orkestralarda kullanılmaya ise 16. Yüzyıldan sonra başlanmıştır.

Yan flüt, başlarda günümüzde ki gibi 3 parçadan oluşmuyordu. Tek parçadan oluşuyordu ve sadece 6 deliği vardı. 1600lü yıllarda, birbirine bağlı 3 parçalı halini aldı. Zaman geçtikçe daha fazla tınıya sahip olabilmek adına flüte daha fazla tuş eklenmeye başladı. 19. yüzyılın ortalarına değin flütün ortasında olan delikleri parmaklarla kapatılarak ses çıkartılıyordu ve daha net ezgiler çıkarabilmek için bu deliklerin birbirine uzak olması gerekiyordu. Bununla beraber Alman sanatçı Boehm, 1832 yılında fizik ve sanatı harmanlayarak, bugün kullanmakta olduğumuz flütü ortaya çıkardı. Yan flüt bu nedenle Boehm flüt adıyla da anılmaktadır

Orkestra İçinde Yan Flütün Yeri

Genelde batı müziğinde kullanılır ve klasik parçaların vazgeçilmez bir parçasıdır. Orkestrada ise hem solo enstrüman hem de koro şeklinde uyarlanan notalarla çalınabilir. Duygusal, doğayı yansıtan ezgiler, kuş cıvıltıları, çocuksu ezgiler elde etmek için yan flüt kullanılır.


Yan Flüt Kursu İzmir Buca ile ilgili bilgi edinmek, yan flüt kursu almak ve ücretsiz deneme dersi randevusu oluşturmak için 0507 314 36 64 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz!